Sık Sorulan Sorular

Poliüretan enjeksiyon sistemi genel yapısı itibariyle esnek yapıya sahip su ile temas edince hızla reaksiyon veren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpükleridir.

Polimer yapısıyla anılan bu sistem özellikle yer altın bulunan metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için bu tip alanlarda kullanılır.

Bu enjeksiyon tipinde temel hedef yeraltı yapıları olarak adlandırılan yerlerde sızıntı ve su akışını tam olarak ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır.

  • Enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişer.
  • Genel olarak iki bileşenden oluşur.
  • Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir.
  • Sıvı olduğundan tüm çatlakları doldurur.
  • Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 katı genleşir.
  • Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı arttırılarak arttırılabilir.
  • Esnektir çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.

Bu sistemi uygulayabilmek için poliüretan enjeksiyon makinesinin olması gerekir. Bu makine yüksek hidrolik basınç ile birlikte yüzeyde belirlenen çatlakların arasına doğru açı ve eğim ile poliüretan uygulamasını çatlak ve szıntı yapan yerlere doldurur ve enjekte edilir. Enjekte edilen Poliüretan diğer dübel deliklerinden gelene kadar gönderimine devam edilir. Bu şekilde devam edilerek tüm dübeller ve sızıntıların geldiği noktalar doldurulur.

Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri günümüzde oldukça fazla tercih edilir hale gelmiştir. Mevcut teknolojik koşullar içerisinde en yüksek verimin alındığı bir sistemdir. Kalıcı ve ömürlük işlemler gerçekleştirilir.

Bu sistemin fiyatları hakkında net bir bilgi vermek doğru olmaz bunun sebebi alanın yapısı ve genişliği zorluğu çevresel faktörler fiyat durumunu etkilemektedir.

Poliüretan enjeksiyon uygulamasını Delta Yapı Ltd bünyesinde profgesyonel mühendisler tarafından gerçekleştirilmektedir.