Epoksi enjeksiyon sistemleri genellikle betonarme yapılan güçlendirilmesinde kullanılan, yapılara zarar vermeden yarık ve çatlakların epoxy reçine ile zemin kaplaması işleminde kullanılır. Uygulaması da oldukça kolay olan bu güçlendirme sistemi, kolon ve kiriş kısımlarında meydana gelen çatlakların onarımında çok ciddi başarılar sağlamaktadır. Bunların yanında zeminde meydana gelen deformasyonlar içinde bu sistem kullanılabiliyor. Betonarme yapılarda çatlaklar ve yarıklar farklı nedenlerden dolayı oluşabilir. Bunlar arasında deprem ve yer sarsıntıları, doğal afetler yer aldığı; şiddetli soğuk havalar, kalitesiz malzeme kullanımı ve yanlış yükleme gibi özensiz çalışmalar bu sonuçlar ve mağduriyetler ortaya çıkarabilir. Tüm bu sorunlar için çağdaş farklı çözüm olarak epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama uygulaması sistemi kullanılıyor.

epoksi-enjeksiyon-sistemleri

epoksi-enjeksiyon-sistemleri

 Epoksi Enjeksiyon Sistemlerinin Aşamaları Nelerdir?

Epoksi enjeksiyon sisitemleri zemin kaplama sayesinde yapılara çatlak oluşumundan önceki dayanıklılık tekrar kazandırılabiliyor. Bu şekilde tüm yapıyı çok daha kısa süre içinde kurtarmış olursunuz. Belirli aşamalar halinde bu çalışmalar yapılabilir. İlk aşama sorunun tespitidir. Sonrasında sorunun büyüklüğüne göre epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama uygulaması yapılır. Sonuncu aşama ise çatlakların ve yarıkların üzerine delikler açılır. Bu delikler içerisine epoxy reçinesi aktarılır. Bu işlem özel cihazlar ve makineler tarafından yapılmaktadır. Epoxy reçinesi özel olarak üretilen özel malzemedir. Birleşiminde yapışma gücü, mukavemet gücü, dayanıklılık özelliklerinin birleşimi yer alıyor.

Epoksi Reçine Nedir?

Bu madda epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama işleminde kullanılan sıvı bir maddedir. Pek çok kimyevi bileşeni bulunur. Bu reçine sertleştirici özelliğiyle de pek çok alanda kullanılabiliyor. Sıvı halde çatlağın dolduran malzeme özellikle su izolasyonu yapılırken çok fazla tercih edilmektedir. Oldukça dayanıklı olan malzeme filler maddesini kalınlaştırmaktadır. Bu şekilde daha ekonomik anlamda kullanım oluşturuyor. Tekne tamiri tarzında sektörlerin vazgeçilmez malzemesi olmakta ve yanıcı malzeme içermediği içinde epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama işleminde güvenli ve pratik şekilde kullanılabilmektedir.

epoksi-enjeksiyon-zemin-kaplama

epoksi-enjeksiyon-zemin-kaplama

 

Epoksi Boya Kaplama Uygulamaları Hangi Alanlarda Tercih Edilir?

Restorasyon ve ahşap su yalıtımı çalışmalarında en çok tercih edilen epoksi boya reçine; taş, demir, çelik ve benzeri malzemeleri kolaylıkla yapıştırıyor. epoksi enjeksiyon sistemleri esnasında ise fırça tarzında malzemeler kullanılıyor. Özellikle yapısal bağlantı kısımlarında ve temelde ya da duvarda yer alan çatlakların doldurulmasında da bu malzemeye yer veriliyor. Prefabrik konutlarda ve duvarlarda da çatlaklar meydana geldiğinde epoksi reçine karşımıza çıkar. Aşınmaya karşı dirençli olması bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli açıklaması olmaktadır.

Hatta köprü restorasyon işlemlerinde cıvata ve makine ayakları işlemleri içinde bu uygulama oldukça etkili çözümdür. Hastane ve laboratuvar gibi alanlarda da özel yalıtım işlemi için zeminden gelen soğuğun engellenmesinde epoksi boya uygulanmaktadır. Havuzların zemin çalışmaları için de bu uygulama tercih edilir. Renklendirilebilir özelliği olması itibariyle mavi olarak renklendirilen epoksi boya reçine işlemi su altı imalat merkezleri içinde tam dayanıklılık ve sağlamlık oluşturmaktadır. Betonarme yapılan güçlendirilmesi iki farklı uygulama takip edilebilir. Epoksi en verimli sonuçlar oluşturmakta ve 0,2 ila 0,3 mm genişliğinde çatlaklar bu reçineyle doldurulabilmektedir. Bu şekilde sağlam güçlendirme elde edilebiliyor.

Zemin Kaplama Çalışmalarında da Yer Alır

Yukarıda yer alan alanların yanında epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama işlemleri içinde bu reçine kullanılır. Yüke karşı yüksek dayanıklılık oluşturması itibariyle imalathane gibi işletmelerin zemininde daha çok tercih edilir. Zeminlerde bu malzemeyle iyi ısı yalıtımı da sağlanacaktır. Dekorasyon çalışmalarıyla uyumlu olan bu madde aynı zamanda geniş renk yelpazesine sahiptir. Kir tutmaz ve oldukça hijyeniktir. Pratik şekilde temizlenebilir. Delta yapı markası olarak sizlere profesyonel şekilde bu işlemi sunuyoruz.

Epoksi enjeksiyon sistemleri kaplama sonrasında kaymaz zemin elde edilebilir. İçeriğinde solvent bulunmayan epoksi reçinesi insan sağlığı içinde herhangi sorun oluşturmaz. Çimentoyla karşılaştırıldığında oldukça dayanıklı olan bu reçine, yalıtım malzemesi olarak ta tercih ediliyor. Uygulanışı da oldukça pratik olmakta ve özel tekniklerle zemine yayılan bu madde fırça gibi malzemelerle zemine yayılmaktadır. Bodrum katlarda ya da otopark zemini tarzında alanlarda su yalıtımı yapmak için epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama işleminde reçine birinci sınıf çözümdür. Yalıtım, tamirat gibi amaçlarla kullanılan bu malzeme, farklı alanlarda avantajlı kullanımları ile tercih edilmektedir.