epoksi-mi-poliuretan-mi

Epoksi ve Poliüretan Enjeksiyon Karşılaştırılması

Bugüne kadar  “beton çatlak onarımı için epoksi veya poliüretan köpüklerin hankisini kullanmalıyım?” müşterilerimizin sorduğu bir numaralı sorudur.

birkaç nedenden dolayı su sızıntısı olan çatlakların büyük çoğunluğu, üretan köpük kullanılarak onarılmalıdır. Bu nedenler altda sıralanmıştır:

  • Epoksilerden daha ekonomik.
  • Kullanımı daha kolay.
  • Hızlı tedavi.
  • Çatlakların çoğunun epoksilerle yeniden uygulanması gerekmez.

Poliüretan Köpükler

Üretanlar çatlağın içinde neme karşı tepki gösterirler ve genişlerler. Bu, boşluğu tamamen aşağıdan yukarıya ve sonuna kadar doldurur. Aslında, üretanlar başlangıç ​​hacimlerinin 30 katına kadar genişleyebilir. Üretan köpükler esnektir ve donma / çözülme döngülerinden bir temel duvarın genişlemesi ve büzülmesiyle hareket ederler. Hacimce genişledikleri için üretan köpükler için daha az reçine gerekir. Bu onları epoksilerden çok daha ekonomik yapar. Son olarak, üretan enjeksiyonun epoksi enjeksiyonundan uygulaması nispeten kolaydır.

Poliüretan Avantajları

  • Epoksilerden daha kolay uygulanır.
  • Aktif olarak sızan çatlakları kapatır.
  • Geniş çatlakları doldurur.
  • Esnektir.

Poliüretan Dezavantajları

  • Yapısal bir onarım değil.

Epoksiler

Epoksiler çatlağı birbirine kaynatır ve yapısal mukavemeti sağlar. Bağlanma mukavemeti betondan daha yüksek olabilir. Genişleme ve büzülme döngüleri sırasında, beton duvarda hareket elimine edilir.  Epoksi betondan daha güçlüdür, ancak sürekli stres yükü betonun tekrar çatlamasına neden olabilir, bu durumlarda daha fazla hasarı önlemek için ek onarım yöntemlerine ihtiyaç duyulabilir.

Epoksi Avantajları

  • Yüksek mukavemetli kaynak.
  • Betondan daha güçlü.
  • Çatlakların yapısal onarımı.

 Epoksi Dezavantajları

  • Üretanlardan daha pahalı.
  • Islak bir çatlakta uygulandığında bağlama kuvveti daha düşüktür
  • Duvar hala hareket ediyorsa beton yeniden çatlayabilir.

Epoksi enjeksiyonunda dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Epoksilerin enjeksiyonu, 0.05 mm açıklığa eşit veya daha büyük olan çatlakların yapıştırılmasında kullanılabilir.
  • Bu yöntem, çatlak aktif olduğunda veya su sızıntısı kontrol edilemiyorsa uygulanamaz.
  • Eğer çatlama nedeni düzeltilmedi ise, yeni çatlaklar orijinal çatlak yakınında yeniden ortaya çıkabilir.
  • Beton yüzeyine uygulanan epoksinin çekme dayanımı, betonun çekme dayanımından daha yüksektir ve gelecekteki çatlama, ancak elemanın farklı yerlerinde oluşabilir.
  • Epoksiler ve diğer reçineler yangın veya sürekli yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında gücü kaybeder ve bu tür yapısal onarımlar için yangına karşı koruma gereklidir.
  • Sertleşme sırasında su duyarsız özelliği olan epoksiler ıslak veya nemli çatlaklara enjekte edildiğinde beyaz çizgiler uluşturabilir.

Isı Yalıtımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Binaların iç ve dış bağlantılarını sağlayan yapıların aşırı sıcak ve soğuğa karşı korunmasına yardımcı olan yalıtım olayı, özellikle kış aylarında yaşadığınız ısınma konusu bakımından da siz tüketicilere avantaj sağlayıp, maliyeti büyük ölçüde düşüren özelliğe sahiptir. Önceki yıllarda binanın dış görüntüsündeki kusursuzluğa dikkat edilirken şuanda bilinçli tüketici ve müteahhitler binanın dış yalıtımının görüntüsünden çok daha önemli olduğunun fazlasıyla bilincinde ve seçimlerinde ısı kaybı olayını bitiren bu özelliği liste başı yapmış durumdalar. Hem ülke hem de çevre ekonomisine katkı sağlayan fazla yakıt harcanmasının ve kabarık fatura döneminin önüne geçen yalıtım sayesinde, bu kış çok daha sıcak ve ekonomik geçecek.

Isı Uygulamaları

Isı Yalıtımı Yönetmeliği

Binaların kullanım süresinde bina sahiplerinin bütçelerine büyük katkı sağlayan ısı izolasyonu uygulaması ilk olarak 2000 senesinde yürürlüğe giren ısı yalıtımı yönetmeliği ile inşaat sektörüne giriş yapmıştır.

Isıtma ve soğutma giderlerini yarı yarıya düşüren ve tasarruf sağlayan bu sistem 3 yıllık geçirilen ekonomik dönem baz alındığında, kendi maliyetini karşılamaktadır.

Rutubet olayının da önüne geçen ısı yalıtımı ile evleriniz şimdi çok daha istenilen ısı ve serinlikte.

Ekolojik dengeyi koruyan, belirlenmiş standartlara uygun döşenmiş yalıtım aracılığı ile gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanılası bir dünya bırakmak artık hayal değil.

Konfor ve ekonomik oluşunun dışında ısı yalıtımıyla, binanızı dış etkenlerin olumsuzluklarına karşı koruyup, tadilat ve bakım masraflarınızı da kısmanın avantajını siz değerli müşterilerimize sunuyoruz.

Enerji tasarrufunun yanı sıra, ısı yalıtımıyla binanızın ömrünü çok daha yukarılara taşıyıp, değerini de arttırmak için tecrübelerimizden ve uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Eski binalarında 2020 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi almaları yani, konutların ısı izolasyonu uygulamasına geçmeleri zorunludur.

Nerelerde Kullanılır

Isı yalıtımı kullanım alanları;

  • Çatı
  • Duvar
  • Garaj
  • Depo
  • Tesisat boruları
  • Vanalar
  • Havalandırma kanalları
  • Çıkma tabanlar

Mantolama da denilen bu sistemi ısı geçirmeyen malzeme kullanarak ister binanızın içinden ister binanın dışından uygulayan firmamız, bu hizmetin hakkını sonuna kadar vermektedir. Tesisatın yalıtılması ısı yalıtımı için önemli olan unsurlardan biridir ve inşaat aşamasında yalıtım yapılmış bir bina yalıtımı olmayanlara göre çok daha sağlıklı ve tasarruflu bir yapıya sahiptir. Enerji ihtiyacını kontrol altına alma konusunda ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu belirtmek ve binaları bu ekonomiye ortak etmek ileriye dönük yapılacak en akıllıca yatırımlardan biridir ve biz sizlere bu konuda yardımcı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

 

 

Yalıtım Uygulamaları

Yalıtım Çalışmaları Nelerdir?

Binaların içinden veya dışından gelecek akımı engellemek ve binayı birçok etkene karşı korumaya yarayan işlemlere izolasyon ya da yalıtım denilmektedir. Yalıtım su, elektrik, ses ve ısı için uygulanan yöntemlerdir. Yalıtımın amacı bu maddeler ve etkiler arasında akımı engellemektir. Elektrik yalıtımı yapılırken yaşam alanında kullanılan elektriğin zararlarından korunmak için elektrik akımını durdurarak insanlara zarar vermesini engellemek amaçlanmaktadır. Su, ses ve ısı yalıtımında da binanın içi ve dışı arasındaki geçirgenliği kullanıcının kontrolüne vermek amaçlanmaktadır. Doğru bir şekilde yapılan yalıtım amacına hizmet etmektedir.

Yalıtım Nasıl Yapılır?

Elektrik, su, ses ve ısı yalıtımı yapılarak binaların korunması ve kişilerin yaşam alanlarının daha kaliteli olmasını sağlamaktadır. Söz konusu yalıtım yapıldığı alana ve engellemek istenen akımın türüne göre farklılık göstermektedir. Genel olarak kullanılan malzemeler ise kauçuk, keçe, sünger çeşitleridir. Bu malzemelerin montalama ve sabitleme işlemi yapılması ile birlikte amacına uygun bir yalıtım işlemi yapılmış olacaktır.

Ancak bu uygulama aşamasında yalıtımın yapılacağı mekan ve engellemek istenen akımın türü oldukça büyük önem taşımaktadır. Hem uygulanacak teknik hem de kullanılacak malzeme seçimi de bu doğrultuda yapılacaktır. Etkili bir yalıtım yapmak ve bu yalıtımdan da maksimum ölçüde yarar sağlayabilmek için oldukça titiz ve dikkatli bir çalışma yürütmek gerekiyor. Ancak bu şekilde yapılan yalıtım çalışması istenilen sonuca rahatlıkla ulaşacaktır.

Yalıtım Uygulamaları

Yalıtım Uygulamaları

Çalışmalarda Kaliteyi Yakalamak Önemlidir

Öncelikle başarılı bir iş yapabilmek için yapılacak işin dikkatli ve titiz bir şekilde yapılması gerekiyor. Yalıtım çalışmaları yapılırken de oldukça önemli ve oldukça avantaj sağlayan bir işlem olduğu bilinci ile çalışılıyor. Profesyonelce çalışma konusunda oldukça başarılı olan ekibimiz sürekli bir gelişim göstererek her geçen gün daha kaliteli bir hizmet sunma yolunda ilerliyor. Bu noktada da işi ciddiye alarak ve önemini benimseyerek hareket edebiliyor olmaları büyük katkı sağlıyor.

Ekibimiz yalıtım yapılacak alanın analizini yaparak işe başlıyor ve devam eden tüm işlemlerde de analizlerin sonucuna göre en uygun şekilde yapıyorlar. Bu aşamada ekibimizin bilgi ve becerisi ile en doğru tekniği en güzel şekilde ve en kısa sürede hizmet sunma başarısını gösteriyorlar.